nek behandeling

Nekpijn

 

Wat is nekpijn?

 

In onze haastige, stressvolle maatschappij hebben veel mensen nekpijn. Nekpijn is dan ook een veelvoorkomend probleem in ons land. Circa 30% van Nederlandse bevolking krijgt wel eens te maken met nekpijn.  Er zijn dan ook veel verschillende soorten nekpijn. De pijn kan verschillen van een zeurende doffe pijn tot een schietende scherpe pijn. De pijn gaat vaak samen met stijve spieren en een beperkte bewegelijkheid. Daarnaast kan deze pijn ook doorstralen naar de schouders en armen.

 

De oorzaken van nekpijn

 

Er zijn verschillende oorzaken voor nekpijn. Een constante foutieve houding, een verkeerde beweging of een ongeluk kunnen nekpijn veroorzaken. Nekpijn ontstaat bij vele mensen ook plotseling en gaat weer over als de spier zich heeft hersteld. Bij sommige mensen ontwikkelt nekpijn zich tot een chronische aandoening: dit komt voor bij 1 op de 7 mensen. Hieronder zijn de meeste voorkomende oorzaken van nekpijn te vinden:  

 

Spanning en stress

Zoals men tegenwoordig weet is stress niet goed voor ons lichaam. Het hebben van lange periodes van stress of een grote hoeveelheid werkdruk leidt tot gespannen nekspieren. Hierdoor raken nekspieren verzuurd en kan nekpijn ontstaan.

 

Reuma

De oorzaak van reumatoïde artritis (RA) is nog niet bekend. Het is een auto-immuunziekte die tijdens het aanvallen van goede lichaamscellen ontstekingseiwitten vrijlaat in het lichaam. Hierdoor kunnen er ontstekingen en pijn onstaan in gewrichten, pezen en/of spieren. De spieren in de nek kunnen ook worden aangedaan, resulterend in nekpijn.

 

Breuk in een wervel

De oorzaak van een breuk in de nekwervel is vrijwel altijd een ongeluk, waarbij de arts met spoed de nek stabiliseert en zelf laat genezen. In deze herstelperiode wordt de nek vastgezet om onnodige beweging te voorkomen voor een optimale genezing. Veel mensen hebben daarna nog last van stijve nek met de bijbehorende nekpijn. In veel gevallen gaat de nekpijn vanzelf weg en bij sommige gevallen resulteert dat in chronische nekpijn.

 

Whiplash/Zweepslag

Is een nekletsel waarbij het hoofd een plotse beweging naar voor, achter of zijwaarts maakt, waardoor de spieren in de nek ernstig verrekt worden en zo de nekspieren overbelast worden. Dit gebeurt vaak in auto-ongelukken. Vanwege de vele zenuwen die zich bevinden in de nek is het gevolg vaak nekpijn. Dit kan variëren van lichte nekpijn tot zware chronische nekpijn.

 

Migraine

Nekpijn kan een oorzaak/gevolg zijn van hoofdpijn. Hoofdpijn kan zich in verschillende vormen presenteren. Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende vorm die gepaard gaat met een dof drukkende pijn aan beide kanten van het hoofd. Als het een blijvend gevoel is noemt men het chronische hoofdpijn. Migraine is een bonzende hoofdpijn met episodes die kunnen verschillen van 4 tot 72 uur. De oorzaak hiervan is de beknelling van de bloedvaten naar de hersenen. Doordat er dan niet genoeg bloed naar de hersenen stroomt onstaan er migraineaanvallen. 

 

Nekhernia

Een nekhernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf van de nek. Vanwege de hoeveelheid zenuwen die via de nek overal in het lichaam komen kan deze uitstulping op een of meerdere zenuwen drukken of zelfs beklemd raken. Hierdoor kunt u nekpijn ervaren en pijn in de schouders of/en armen. Als de zenuw ernstig beklemd is kunnen er gevoelsstoornissen of verlammingsverschijnselen optreden.

 

Verkeerde houding

In veel gevallen ontstaat nekpijn door een verkeerde houding tijdens het werken achter een bureau of tijdens het studeren. Ook een verkeerde slaaphouding kan bij veel mensen nekpijn veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat de nekspieren onnodig de hele dag of gedeeltelijk onder spanning staan wat resulteert in overbelaste nekspieren oftewel nekpijn.

 

Behandeling van Nekpijn

Bij Ramses Health begrijpen wij hoe beperkend nekpijn kan zijn. In onze praktijk in Amsterdam richten we ons op de behandeling van nekpijn met unieke, op het nekgebied afgestemde oliën. Onze behandelingen zijn gericht op:

 

  • Het verminderen van de acute en chronische nekpijn.
  • Het ondersteunen van het herstelproces bij verschillende soorten nekpijn, zoals hernia, whiplash en migraine.
  • Het bieden van een alternatief voor traditionele medische behandelingen.

 

Prijs: 100 euro

 

Voor de chronische behandelingen van nekpijn zoals: Hernia, Whiplash, Migraine, Oorsuis etc. is de prijs 150 euro

Boek nu